Erdoğan'ın Patriot yorumu: benim bile haberim yok

Haber Giriş : 07 Kasım 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Ahmat Davutoğlu, NATO'nun Türkiye'ye Patriot füze sistemlerini vermeye hazırlandığını açıkladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise gün içinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Füze alınacağından benim bile haberim yok" demişti.

Sınıra patriota iki farklı açıklama

Endonezya 'da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak, "NATO'dan sınıra füze talebimiz olmadı, iddialar asılsız. Bu füzeyi alma konusunda karar verecek merci biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bu dışişleri kim. Böyle bir şeyden haberimiz yok. Sağır duymaz uydurur. cinsinden Reuters böyle bir haber yapıyor. Bizim böyle bir talebimiz olmamıştır" dedi.

İddialer neydi?

Reuters'a konuşan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Ankara'nın füzelerin konuşlandırılması için kısa süre içinde NATO'ya resmi teklif sunacağını belirtti.

Associated Press'in haberine göre, yine bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, sınıra Patriot füzesi yerleştirilmesi konusunun, Suriye'deki rejim güçlerinin muhalefet ve siviller üzerine gerçekleştirdiği saldırıları durdurmak için ele alınan senaryolardan biri olduğunu söyledi. Türk yetkili, söz konusu planının ABD'deki seçimler yüzünden askıya alındığını ancak Barack Obama'nın tekrar başkanlığa seçilmesinin ardından yeniden gündeme gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Türk yetkili, füzelerin sınıra yerleştirilmesi durumunda, bunun "NATO şemsiyesi" altında yapılacağını ifade etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber